perjantai 9. maaliskuuta 2012

Jumppakerho kokoontuu

Liekö kevätaurinko sekoittanut Hupin pään vai alkaako tekemisen puute vaivata oikeasti, mutta Hupi ja naapuritarhan vanha herra ovat aloittaneet jokapäiväisen jumppakerhonsa. Kuulemma toiminta on päivittäistä, mutta tällä viikolla osuin ensimmäistä kertaa paikalle niin että pääsin näkemään.

Vartin verran piileskelin heinäladon ovella ja kurkin menoa aidan ja trailerin välistä, yhden onnettoman kännykkävideon sain otettua mutta paras meno oli jo laantunut siinä vaiheessa kun tajusin kaivaa kännykän takin taskusta. Yritin ottaa parempaa videota lähempää, mutta kaksikkoon iski ramppikuume ja treeni loppui siihen kun bongasivat yleisön. Mutta selvisipä sitten sekin että minkä takia se jo kertaalleen takaisin ruuvattu aitalankku on joka päivä ihan miten sattuu väänneltynä...

Jumppakerhon päivän ohjelmassa oli:
- Alkuverryttely kaulan seudun lihaksille. Nypitään kaveria naamasta aidan yli. Väistöt omalle puolelle. Lisäpisteitä tulee jos saa riimusta kiinni (Hupilla on tässä pieni etulyöntiasema koska se tarhaa ilman riimua).
- Kevyttä verryttelyä hölkäten. Lisätään edelliseen harjoitukseen mukaan pientä hölkkää aidanvierustaa pitkin sopivin väliajoin. Molempien on suoritettava hölkkäosuudet samanaikaisesti, reitillä on pysyttävä.
- Purukaluston ja kaulan lihasten treeni. Tämä osa-alue on tarkoitettu vain alle 20-vuotiaille. Välineenä yksi valmiiksi puoliksi irroitettu aitalankku, toisen pään on oltava edelleen tolpassa kiinni. Otetaan hampailla tukeva ote irti olevasta päästä, nostetaan ylös, ja siirretään paikasta A paikkaan B (oikea jalkatekniikka on tärkeä!), ja lasketaan alas. Toistoja kuntoon sopiva määrä, tällä kertaa treeni suoritettiin noin kuudella toistolla.
- Varsinainen korkeamman sykealueen treeni. Suoritetaan muuten samalla tavalla kuin alkuverryttelykin, mutta kevyt hölkkä korvataan räjähtävää lihasvoimaa vaativalla spurtilla. Tyyli on vapaa, matkaa yksi kierros omaa tarhaa ympäri. Suoritettava samanaikaisesti treenikaverin kanssa. Lisäpisteitä äänitehosteista ja kierrepukeista.
- Loppuverryttely. Suoritetaan samaan tapaan kuin alkuverryttely. Alla oleva video on kuvattu tästä vaiheesta treeniä.Yks, kaks, koli, neli, kaik yhes koos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti