keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Treenausta ja pallomahan satulaongelma

Ke 4.5.2011

Jatketaan vielä toiseen postaukseen kun elämää oli myös kisan jälkeen. Hupin vapaasta heinästä kehittämä pallomaha alkoi tuottaa tosissaan ongelmia viikko-pari kisan jälkeen. Oli ensin vähän nihkeä ratsastaa, tai siis juoksi vähän alta pois eikä halunnut tehdä töitä kunnolla, ja sitten joku päivä selkä aristi aavistuksen. Aikamme kun katseltiin ja kokeiltiin ja pohdittiin niin tultiin siihen tulokseen että pallomaha tuuppaa satulaa eteen pois paikaltaan ja takapaneelit pääsee läppäämään selkään. Ongelma on varmaan ollut jo jonkun aikaa olemassa koska sään vierestä oli vähän tippunut myös lihasta pois (kyllä, sitä vaivalla rakennettua mitä muutama postaus sitten hehkutin...). Padiin pala lisää takaisin ja penkki istui taas paremmin, mutta vajaan viikon verran pidettiin kevyemmällä ja satulaa mahdollisimman vähän, ihan hetkeen ei ollenkaan. Hieroja täytyy vielä pyytää käymään, vaikka selkä on nyt pehmeä ja aristamaton niin vinoutta jäi kuitenkin sen verran että jossain joku lihas kiristää vielä selvästi.

Ja varmaan sanomattakin selvää että heinä on nykyään taas säännöstelyn alla... Saa kyllä reilusti heinää edelleen mutta ei niin poskettomia määriä kun mitä itse söisi. Tiputin kaurojakin samantien alas, syö nyt yhteensä litran päivässä. Virtaa kun näköjään riittää ilmankin niin turha tuupata yhtään ylimääräistä väkirehua jo valmiiksi lihavalle. Nyt kun alkaa ruoho vihertää niin välillä jää heiniäkin pieni osa koskematta kun vihreää puskee tarhan perällä ainakin kolme milliä mullasta ylös.

Päästiin tekemään viime viikolla lainakopilla myös vähän lastausharjoituksia. Hupi tuli heti ensimmäisellä kerralla pienen empimisen jälkeen perille asti mutta jos takapuomia ei laita heti kiinni niin pakki löytyy valitettavan nopeasti. Lisäksi se ei halua peruuttaa koskaan suoraan ulos vaan heti kun takajalka on lastaussillalla niin perä kääntyy aina vasemmalle ja jos kukaan ei ole sivussa tuuppaamassa kyljestä niin poni putoaa sillalta sivuun. Piti siis löytää joku keino millä saa hevosen rauhoittumaan ja rentoutumaan vaikka puoleenväliin siltaa ilman että sillä on kiire mihinkään suuntaan. Taikasanaksi löytyi hetken pohdinnan jälkeen säilöheinä, sitä malttoi rauhottua mutustelemaan ensin pienen hetken ja sitten vähän pidemmänkin hetken. Muutama kymmenen kopissakäyntiä myöhemmin sain taluttaa hevosen suoraan sisään löysällä narulla ilman pienintäkään empimistä lastaussillalla, ja lopussa jopa peruuttaa askel kerrallaan suoraan taaksepäin ulos. Tai peruuttaa kolme askelta ja pyytää välillä yhden takaisin sisälle. Mihinkään ei ollut enää kiire, ehti vaikka lepuuttaa toista takajalkaa hetkisen puolessavälissä siltaa. Vau :)

Reilu viikko sitten käytiin vielä naapuritallin harkkakisoissa missä oli HeB-luokkana vanha tuttu KN Special. Olisin kyllä halunnut päästä ratsastamaan jotain muuta rataa mutta kun harkkakisoissa en viitsi HeC-luokkaan mennä ja HeA on taas vielä jossain kaukaisessa tulevaisuudessa (jos sielläkään). Joten kooännää taas. Olin laskenut 20min matkan päälle vajaan puolen tunnin verkan mutta aikataulut venyivät puoli tuntia ja hevonen ehti valitettavasti väsähtää. Vähän voimaton rata ja päälle kuskin typerät huolimattomuusvirheet ("oho pitiks tähän tehdä jotain, no tehdään vähän sinne päin") niin 59.2% (C-tuomari 61.7%, M-tuomari 56.7%) oli kyllä jopa harkkakisasta vähän liikaa. Tällä kertaa kamera oli mukana, joten kauhuleffagalleria saa uuden lisäyksen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti