keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Treeniä treeniä

La 23.7.2011

Laitetaan nyt tuollainen päiväys vaikka kun tekstin on tarkoitus kattaa kaikki siihen asti. Vesilahti jäi välistä, jälleen kerran kyytiongelmien vuoksi, mutta tuleehan noita kisoja aina lisää.

Kotona ollaan tehty vaihtelevasti hommia koulureeneistä pieniin estehyppelyihin ja järvireissuista maastolenkkeihin. Tunneilla hävettävän vähän, mutta kuten alla oleva video todistaa niin ainakin kerran sentään!

Heinäkuun Niihaman aluekisoihin sain kyydin sovittua (kiitos A&M!) ja pitkän pohdinnan jälkeen ilmoittauduin lopulta kahteen luokkaan. Oli kaksi sopivaa (alue-HeC ja alue-HeB) enkä osannut päättää niin päätin sitten mennä molemmat. Tuleepahan kokeiltua miten hevonen (ja kuski) jaksaa keskittyä kaksi rataa. Tähän asti on tullut aina ainakin vähän ongelmia jos pidän lepopaussin välissä. Viikko ennen kisoja kokeilin kotona niin että tein lyhyen verkan, heti kun hevonen tuntui hyvältä niin ratsastin ekan radan läpi minkä jälkeen kävin maastossa vähän kävelemässä pitkin ohjin ja seisoskelin hetken tallinpihassa vielä kaverin kanssa juttelemassa. Sitten uudelleen kentälle, verkka ja toka rata. Pidempi paussi oli selvästi parempi kun lyhyt lepokäyntitauko kentällä, ihan samaa fiilistä en löytänyt enää toisella kerralla mutta huomattavasti paremmin toimi kun uskalsin odottaa. Ongelmana on yleensä se ettei Hupi enää viitsisi toista kertaa alkaa töihin, ja jää takaa tosi laiskaksi ja edestä raskaaksi. Tein paljon laukannostoja ja ylipäätään siirtymisiä niin löytyi vähän terävyyttäkin. Helposti vaan tulee samalla liian jännittyneeksi ja kiireiseksi. Mutta ei mikään toivoton fiilis sentään.

Ennen sunnuntain kisaa osui sitten muutamalle päivälle taas melkein +30 tappohelteitä. Pidin torstain kokonaan vapaapäivänä ja perjantaina ja lauantaina tein mahdollisimman lyhyet ja nopeat treenit, heti kun hevonen oli hyvä niin pitkät ohjat ja pois. Perjantaina meni kolme varttia alkukäynteineen, lauantaina enää puoli tuntia josta siis jo puolet alkukäyntejä harkkalenkillä pitkin ohjin. Jäi aika paljon painetta hevoseen mutta parempi niin kun että olisi väsyttänyt helteessä sen päivää ennen kisaa. Hyvillä mielin siis kohti Niihamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti