maanantai 1. syyskuuta 2014

Treeni jatkuu

Onnistuneen kisareissun jälkeen ei suinkaan olla jääty laakereille lepäämään, vaan treeni jatkuu edelleen. Pienen arpomisen jälkeen päätin jättää Ypäjän sh-viikonlopun väliin, ensinnäkin siksi että yhdelle startille tulisi aika kohtuuton hinta, ja toisekseen siksi, että isompi tähtäin on kuitenkin aluemestaruuksissa ja mieluumin lähden sinne onnistuminen alla. Ypäjän isot kisat isoine mörköineen on pelkurihevoselle kuitenkin niin iso kysymysmerkki, etten halua riskeerata näin lyhyen ja rikkonaisen kauden jälkeen.

Yksi Hannan valmennuskin on mahtunut tähän väliin (ja toinen on ylihuomenna edessä). Erinäisistä syistä johtuen verkka jäi tosi vajavaiseksi, ja ihan en ollut tyytyväinen fiilikseen, vaikkei ulos päin mitään suurempia ongelmia näkynytkään. "Se joku" vaan puuttui, eikä sitä flow-tilaa tullut missään kohtaa. Muutama ahaa-elämys kuitenkin tuli, muun muassa siitä mitä kaikkea jää puuttumaan jos sisäpohje on läpi vain melkein eikä oikeasti sitten kuitenkaan, ja siitä miten nopea sen pohkeen kanssa ihan oikeasti pitäisi olla.

Nolo Hupi narussa kiinni.


Tallilla mennään vielä toistaiseksi kesärytmissä, ja Hupikin laiduntaa vielä tammalaumansa kanssa ympäri vuorokauden. Heinäruokinta toki on aloitettu jo aikapäiviä sitten, kun pieniltä lohkoilta ei syötävää riitä kuin muutamaksi viikoksi. Viime aikojen sateiden aikana vähän jo mietin, että jokohan joutuu ottamaan öiksi sisälle, mutta nyt keli onneksi näyttää taas paremmalta. Hupi kuuluu niihin hevosiin, joille (onnekseni) sopii yötä päivää ulkoilu. Se on kesäisin vetreämpi erityisesti takaosastaan, ja kaikkiaan levollisempi, olematta kuitenkaan löysä. 

Täytyy kuitenkin seurata tilannetta tarkasti, koska juuri ennen aluemestaruuksia en halua mitään muutoksia tehdä. Joko tullaan talliin sisälle öiksi reilusti ennen kisaa, tai sitten vasta kisan jälkeen. Joka tapauksessa edessä on taas myös yllä olevan kuvankin vihjaama olkipellettishow. Toissa vuonna Hupi ei syönyt pellettiä oikeastaan ollenkaan, viime talvena taas pellettilaadun vaihduttua maistui vähän turhankin hyvin. Tämä jaloissa oleva pelletti on vielä viime vuotista satsia (ja siitä syystä nolo poni narussa kiinni, raukka ei voi ymmärtää miksi ruuan päällä pitää vaan seistä eikä sitä saa syödä). 

Saadaan onneksi nyt taas vähän helpommin rikkoutuvaa laatua tälle talvelle, ja sovittiin myös tallinpitäjän kanssa, että niinä iltoina kun pellettiä lisätään, niin heinää annetaan todella reilulla kädellä ja vähän ylikin. Kuvassa näkyy myös se ilahduttava asia, että aiemmista syksyistä poiketen tänä vuonna heinää ei tarvitse säännöstellä juurikaan, vaan kesämaha näyttää melko sutjakalta jopa näin suoraan edestä kuvattuna. Ja karva on sinkki-kupari-purkin oston jälkeen (lue lisää täältä) selvästi tummunut ja saanut lisää kiiltoa. Sukkia Hupi ei sentään ole itselleen pukenut, vaan jaloissa on edellispäivän kylmäsavien jämät - vaan kyllä se näyttäisi aika komealta kokopitkillä valkoisilla sukilla!.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti