torstai 17. toukokuuta 2012

KKK: Kangasala, kotikisat ja kiirettä piti

Kolme koota sai jälleen uuden merkityksen, kun toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna oli oman seuran koulukisat. Kaiken järjestelyn lisäksi olin mukana myös valkoisten aitojen sisäpuolella ja täytyy sanoa että kiirettä piti.

© Mirella Ruotsalainen
Valitettavasti sitä kiirettä riitti, ei pelkästään radan ulkopuolella vaan myös siellä radalla. Verkassa Hupi oli ihan asiallisen tuntuinen, itse asiassa varsin hyväkin, ja jos totta puhutaan niin tällä kertaa rata tuntui paljon paremmalta kuin miltä se lopulta näytti. Hupi teki kiltisti kaiken mitä pyysin (myös sen melkein-portista-poistumisen...) mutta kamalassa ylitahdissa, hätäisenä ja kiireisenä. Osittain pistäisin ulkokentille siirtymisen piikkiin (samaa ongelmaahan meillä oli torstaina valmennuksessakin) mutta suurin ongelma istuu kyllä siellä satulan päällä. Pidätteiden läpivienti on vähän sellaista puolivillaista ja en pääse ratsastamaan jalalla oikein kunnolla missään vaiheessa kun jo pelkästään ohjasta myötääminen saa kipitysvaihteen silmään.

Miinusta kuskille lisäksi huolimattomuudesta - kyllähän me tästä kohdasta viimeksikin hyvä numero saatiin ei oikeuta hutilointiin seuraavalla kerralla. Yksikään pysähdys ei ollut tasan, siirtymiset vähän sinne päin ja niin edelleen. Kaikki tämä on varmaan suoraa seurausta siitä kiireisyydestä ja siitä että hevonen ei ollut rehellisesti pohkeen edessä ja takaosallaan, eli ainakin tietää mitä korjataan. Plussaa annetaan tasaisuudesta (olipahan sentään tasaisen kiireinen koko radan ;) ja hevosen kuuliaisuudesta (radalla ainakin kertaluokkaa herkempi kuin verkassa) sekä siitä että valkoiset aidat eivät ole enää niin suuresti epäilyttäviä kuin vielä vuosi sitten.

Lopputuloksissa oltiin sijalla 24./37 prosentein 56.2%. Eniten ehkä jäi kismittämään tasan 0.5 pisteen ja 0.1% päähän jäänyt Kangasalan Ratsastajien sh-koulupronssi, ehkä ensi vuonna sitten paremmalla menestyksellä.

Onni onnettomuudessa on se, että Vesilahdella on heti kuun puolivälissä (eli nyt tulevana viikonloppuna) tarjolla sama HeB:0 ja kaverin kyydillä päästään sinne korjaamaan virheitä.

Alla vielä videotodisteita radasta. Ei kannata yrittää etsiä mistä pikakelauksen saisi pois ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti