lauantai 26. toukokuuta 2012

Laidunkausi korkattu!

Lämpimät kelit ja parit yösateet vauhdittavat laidunten kasvua. Ihan ympärivuorokautista laidunnusta maat eivät vielä kestä, mutta tänään laitettiin ruunaporukka kimppaan ja pariksi tunniksi vihreälle. Ennen eilistä neljän porukasta ketkään eivät olleet tarhailleet yhdessä, eilen vastaruunattu poni ja vanha lv-ruuna laitettiin kokeeksi yhteen, ilmiö paita-ja-peppu tapahtui välittömästi, nuori poni piti selvästi ruunaa suojelijanaan. Hupi ja toinen sh-ruuna taas ovat tarhanneet vierekkäin jonkun aikaa, eli periaatteessa toisilleen tutut. Viime vuodesta viisastuneena vuorasin Hupin jalat tällä kertaa varmuuden vuoksi suojilla, vuosi takaperin onnistui polkemaan toisen etusen hankkarin kohdalle aika ilkeän haavan. Pienillä purema- ja potkujäljillä kyljissä selvittiin tänä vuonna, hyvä niin.

Alkuun näytti siltä, että lauma jakautuu näihin kahteen porukkaan joita ei kiinnosta toinen parivaljakko pätkääkään. Lopulta saatiin kuitenkin vähän eloa porukkaan, mutta oikein sopuisalta laumalta tuo kaikenkaikkiaan vaikuttaa. Poniruuna kävi kokeilemassa onneaan molempien suomenhevosten kanssa, ja paineli aina kantelemaan "isille" kun sai monoa. Hupi taas joka yleensä on se mukavuudenhaluinen syöppö, oli tällä kertaa selkeästi sitä mieltä että voitaisiin vähän juosta. Kävi paukuttamassa etusta kaikille ja kun joku tuli haastamaan niin käännähti ympäri, "en mä tosissaan tarkottanut, älä viitsi" - ja paukutti vielä vähän lisää etusta päälle.

Jätettiin nyt sitten yöksikin näiden kahden aiemmin vierekkäin tarhanneen suomenruunan välilanka auki kun tuntuvat olevan niin hyvää pataa. Tarhassakin vielä söivät sulassa sovussa samalta heinäkasalta.Lopuksi vielä vähän videonpätkää lauman laidunriemusta. Äänet kannattaa ehkä kääntää pois, koirakuoron selostus tapahtumista on korviaviiltävää kuunneltavaa... Yhtään koiraa ei vahingoitettu kuvauksissa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti