torstai 3. toukokuuta 2012

Kisavalmisteluja monelta kantilta

Sunnuntaina mennään taas, tällä kertaa vuorossa on oman seuran aluekoulukisat ja HeB:0. Melkoisen kokoinen luokka tuli lopulta kasaan, 38 ratsukkoa, ja aika kovia nimiä mukana. Rusettihaavein ei ehkä lähdetä matkaan, mutta ehjää ja siistiä rataa hakemaan. Päätavoitteeksi voisi ottaa vaikka sen, että kuski ei tee tällä kertaa niitä samoja tyhmiä virheitä kuin mitä Niihamassa (nimim. mitkä ulkoavut?).

Hevosen kanssa ollaan jatkettu edelliskerran valmennuksen teemalla, nopeaa reagointia hakien. Askellajien välisten siirtymisten sijaan olen keskittynyt enemmän nopeisiin temponvaihteluihin. Välillä ollaan tehty pidempi treeni vaikeampia asioita vaatien, välillä taas vaan puolessa tunnissa askellajit läpi, niin että hevoselle jäisi fiilis että kaikki on helppoa ja että se Osaa - turha tappaa muutenkin epävarman hevosen itsetuntoa treenaamalla vaan vaikeita temppuja. Tänään ollaan menossa taas valvovan silmän alle tarkistamaan tilannetta. Lauantaina sitten enää helppoja ja kivoja asioita että jää hyvä fiilis ennen sunnuntain rataa.

Se toinen puoli kisavalmisteluista liittyy sitten siihen että kisat on oman seuran järjestämät. Suosittelen lämpimästi ihan jokaiselle joka kilpailee itse, että käytte tutustumassa siihen mitä kaikkea kilpailuiden järjestäminen oikeasti pitää sisällään. Ei riitä että kisajärjestäjä tulee aamulla paikalle kun kilpailu alkaa - ensin mietitään luokat ja rajaukset, järjestetään tuomarit, tehdään kutsu, sitten jännitetään ilmoittautuneiden määrää, tehdään lähtölistat ja aikataulut. Ja tietysti rekrytoidaan paikalle riittävä (usein riittämätön) määrä toimihenkilöitä kansliaan, tulospalveluun, ratahenkilökunnaksi, läheteiksi, sihteereiksi, buffaan jne. Varmistetaan että kaikki ovat ajoissa paikalla, ja tietävät ja osaavat tehtävänsä. Iso määrä hommaa, onneksi on myös iso määrä tekijöitä ja hyvä henki talkooporukassa.

Ja se lähtölistojen tekeminen ja 117 startin sovittaminen yhdelle päivälle ja kahdelle radalle, niin että kukaan ei joudu odottamaan kohtuuttoman pitkään, on melkoista taiteilua. Onneksi oli toinen silmäpari apuna (kiitos!). Listat meni eilen nettiin, nyt odotellaan jännityksellä että alkaako puhelin soida vai menikö kaikki oikein.

Kisakuume nousee taas, tällä kertaa onneksi ei kirjaimellisesti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti