sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Vähän laiskaa viimeistelyä

Olin alunperin suunnitellut lähteväni maneesille tekemään viimeiset treenit ennen harkkakisoja mutta laiskuus iski ja jäin kotikentälle. Maneesin puolesta olisi kyllä puhunut ensinnäkin se, että edellisissä estekisoissa Hupin mielestä maneesin katsomon pääty oli kerta kaikkiaan hengenvaarallinen, ja myöskin se että isommassa tilassa liikkumista olisi voinut olla helpompi työstää. Mutta laiska mikä laiska, joten kentälle jäätiin.

Sen verran sentään olin oppinut edellisistä kerroista että jälleen kerran tein viimeistelyt kanget päässä. Hupi oli vähän pohkeen takana koko verkan ajan ja alkoi syttyä hommiin vasta välikäyntien jälkeen. Loppua kohti alkoi olla taas sitten jo vähän turhan väsynyt että olisi jaksanut liikkua laadukkaasti, mutta yritti kuitenkin rehellisesti. Pitäisi siis verkata tarpeeksi että lämpiää kunnolla mutta riittävän vähän että jaksaa. Vaikeaa tasapainottelua... Yleensä olen ratkaissut tämän sillä että teen todella pitkät alkukäynnit ja työstän käyntiä pitkään, sitten kun Hupi on käynnissä kuulolla niin ravia ja laukkaa ei juurikaan tarvitse työstää, riittää että tarkistaa että homma toimii niissäkin ja antaa hevosen vähän verrytellä. Tällä kaavalla on tarkoitus mennä kisapäivänkin verkka, 20min matka kisapaikalle on juuri hyvä alkukäynnin mitta, paikan päällä sitten verkassa paljon käyntityötä ja nopeat ravit ja laukat, ja maneesiin kun pääsee valmistautumaan niin pientä hienosäätöä enää.


Loppuun vielä kuva hörökorvaponista odottamassa töihin lähtöä. Valokuvausharrastajan hevonen osaa jo laittaa korvat pystyyn pyynnöstä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti